top of page

Medarbetarintervju - Evelina Aittammaa

Skribentens bild: Alice BåvnerAlice Båvner

Evelina har nu arbetat 6 månader på aRway vi har pratat med henne om hur hennes första tid som verksamhetskonsult här har varit.


 
Porträtt av Evelina Aittammaa

Vilken är din favoritplats?

Det beror på, finns många fina platser men fjällen är en favorit oavsett årstid. 


Vem i ditt liv har inspirerat dig mest?

Min storasyster. Hon är modig, ödmjuk och ser alla människor.  Hon säger alltid vad hon tycker och står för det hon tror på. Sen är hon också den roligaste jag vet. 


Vad motiverar dig?

Att nå mål och att ständigt utvecklas och att lära mig nya saker. Jag motiveras också av att arbeta med engagerade, kompetenta och ödmjuka personer som verkligen vill nå målen tillsammans med en. Låt mig säga att jag är otroligt motiverad på aRway. 


När mår du som bäst?

När jag tränar, äter gott och umgås med härliga personer som ger mig energi! 


Vad ville du bli som vuxen när du var yngre?

Först ville jag bli elitidrottare, jag har alltid fascinerats av deras disciplin, struktur, envishet och engagemang. Sen gick det upp för mig att det finns fler yrken som kräver de förmågorna. 

 

Beskriv din bild av aRway med fem ord.

Målmedvetenhet, kompetens, inspiration, struktur, effektivitet. 


Vad har du för utbildningsbakgrund och vad är det viktigaste du har tagit med dig från utbildningen till arbetslivet?

Jag har plockat ihop min egen examen genom olika kurser jag funnit intressanta och relevanta för att arbeta med verksamhetsutveckling. Det har resulterat i en dubbelkandidat, en inom kommunikationsvetenskap och den andra inom idrottsvetenskap (ledarskap och organisation).

Något som visat sig vara viktigt i arbetslivet, där jag känner att jag har nytta av teorin jag läst är hur viktig kommunikation är i en organisation, kommunikation är a och o för att organisationen ska kunna utvecklas. I arbetet med kommunikationsvägar och vem som tar vilka beslut etc. blir organisationsteori, projekt- och processledning samt struktur av ytterst vikt. Jag tror också att min pedagogikkurs gett mig mycket mer i praktiken än vad jag trodde när jag läste det i teorin.


Hur skulle du beskriva vad aRway gör?

Vi hjälper organisationer att strukturera och effektivisera sina verksamheter. 


Beskriv ditt roligaste uppdrag hittills.

Ett utvecklingsprojekt där kundens tiotals system ska bli ett standardsystem, min roll i projektet är att kartlägga befintliga processer samt ta fram nya processer som lirar med det nya standardsystemet. 



Vilka är dina styrkor i arbetet på aRway?

Jag är en doer.

Hur skulle du beskriva företagskulturen på aRway?

Öppen, glad och driven. Vi har en hög arbetsmoral och en stark gemenskap. Vi gör saker tillsammans, får saker gjorda, hjälper varandra och firar tillsammans! Även om vi jobbar ute i olika uppdrag känns det alltid som jag har mitt aRwayteam också. Jag har engagerade, kompetenta och inspirerande kollegor som motiverar mig. 


Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig efter sex månader på aRway?

Jag börjar med att se över vad jag planerat att göra för dagen, prioriterar vad som behöver göras i vilken ordning och lägger upp dagen därefter. Det kan innebära att jag förbereder en workshop, läser in mig på material, genomför workshops, möten med uppdragsgivare eller andra kollegor såväl från aRway eller kund och däremellan modellerar jag. 


Hur var din onboarding på aRway?

Strukturerad, tydlig och intensiv – på ett bra sätt! Jag fick en bred förståelse för företaget och dess olika delar genom en gedigen onboardingprocess. Många kollegor var involverade, vilket gjorde att jag snabbt kom in i både arbetet och teamet. 


Nämn tre saker du har lärt dig sedan du började på aRway.

  1. Pedagogiska metoder för att visualisera och förklara det som annars kan upplevas som komplicerat.

  2. Vikten av struktur och strukturkapital.

  3. Arbetssättet Small- batch, göra lite i taget, stämma av och fortsätta arbetet.

 

Vad är något roligt vi inte vet om dig?

Jag kan ovanligt mycket om Fet-Mats, en gruvdräng i Falu Gruva. Levde på 1600-talet. Fråga mig gärna vid tillfälle!

 

Om du fick bjuda tre valfria personer på middag, vilka hade du valt och vad hade du bjudit på?

Jag hade bjudit Linnea Wikblad, min farmor och Seinabo Sey. På menyn? Shashukka med extra mycket fetaost

 

bottom of page