Ange din e-postadress för att ta del av det senaste inom EA och modellering

450+ prenumeranter får skräddarsytt innehåll varje vecka. Följ Sveriges största blogg inom EA och modellering

Sparx Enterprise Architect

Sparx Enterprise Architect är ett verktyg för modellering, visualisering, analys och design. Verktyget fångar komplexa kunskaper om organisationen och teknik och ger en robust och effektiv visualisering och ett samarbete som behövs i dagens stora och krävande modelleringsmiljö. Enterprise Architect stödjer en mängd olika standardramverk som till exempel TOGAF och Zachman och används bland annat för att analysera och optimera organisationers processer, informationsflöden, strategier och strukturer. Verktyget har spårbarhet och kan med fördel användas för att generera kod och databasskript. Med över 250 000 sålda licenser är Enterprise Architect ett populärt verktyg i många olika industrier världen över.

Konsulthjälp med Sparx Enterprise Architect

Vi använder Sparx EA tillsammans med det egna ramverket Traction. Våra erfarna facilitatorer och modellerare har hög verktygskompetens och kan snabbt fånga essensen av verksamhetens processer, information och system. Vi jobbar ofta i workshopformat där vi modellerar live medan workshopdeltagarna fokusera på det de är bäst på, sin egen verksamhet. Detta ger en snabb start i modelleringen och goda förutsättningar för verksamheten att aktivt ta ansvaret för sina modeller.

Sparx Enterprise Architect-referenser

Vi har flera pågående projekt där Sparx EA används. I ett av projekten används Sparx EA för att dokumentera informationsarkitekturen hos en organisation inom finansbranschen. Modellerna skapar en tydlig struktur över informationen i verksamheten samt ger en god grund för kravställning på befintliga och framtida system. Med Sparx EA kan vi ge mindre organisationer tillgång till ett avancerat EA-verktyg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *