Ange din e-postadress för att ta del av det senaste inom EA och modellering

450+ prenumeranter får skräddarsytt innehåll varje vecka. Följ Sveriges största blogg inom EA och modellering

Aris Platform

ARIS Platform är ett kraftfullt verktyg för att skapa en strategisk verksamhetsstruktur genom modellering, visualisering och optimering av de viktigaste byggstenarna inom alla organisationer: Information, Processer och System.


ARIS Platform består av en rad olika moduler som ger ett komplett verktygsbatteri och har kapaciteten att behandla alla områden från design till implementation. ARIS Platform stöder etablerade ramverk som exempelvis Zachman, TOGAF, DODAF, etc. men kan naturligtvis skräddarsys efter kundens krav, behov och mål.

En av ARIS Platform många styrkor är ett publiceringsverktyg som gör det enkelt att engagera hela organisationen i modellerna och ge alla en möjlighet att ta del av utvecklingen och resultaten. ARIS modeller och objekt sparas i en gemensam databas för enkel återanvändning, maximal spårbarhet och minimal redundans, till skillnad mot många andra verktyg.

Konsulthjälp med ARIS Platform

Tillsammans med kraftfulla modeller framtagna genom aRways egna ramverk Traction skapar det en stabil grund för optimering och tillväxt för alla typer av organisationer. Våra konsulter kan modellera live i workshopformat under ledning av våra erfarna facilitatorer och fångar snabbt upp kärnan i diskussionerna. Det lämnar workshopdeltagarna att fokusera på det dom kan bäst: deras verksamhet. Denna kombination ger en snabb och effektiv start på modelleringsarbetet, tydlig ansvarsfördelning samt skapar goda förutsättningar för ett naturligt ägarskap för modellerna när arbetet är klart.

ARIS Platform Referenser

Vi har ett flertal projekt som använder sig av ARIS Platform inom alla tre huvudområden: Informations-, Process- och Systemarkitektur, men även några projekt inom Tjänste-, Mål- och Lösningsarkitektur. Våra konsulter jobbar dagligen med live modellering i ARIS inom en rad olika sorters organisationer: allt från läkemedelsproduktion till fondförvaltning. Ska ni jobba med ARIS Platform och vill maximera användningen, kontakta oss.