Ange din e-postadress för att ta del av det senaste inom EA och modellering

450+ prenumeranter får skräddarsytt innehåll varje vecka. Följ Sveriges största blogg inom EA och modellering

Systemmodellering

Systemmodellering realiserar verkligheten i form av systemmodeller som även kan visa på hur informationsflödet i ett system ser ut och interaktionen mellan systemen.

Vi anser att systemmodellering är ett viktigt verktyg vid införande av nya system men även vid utveckling av befintliga system. Vårt mål är att genom systemmodellering i form av identifiering och kartläggning kunna identifiera verksamhetens behov av funktionalitet.

Systemmodellering realiserar verkligheten i form av systemmodeller som även kan visa på hur informationsflödet i ett system ser ut och interaktionen mellan system, hur system talar med varandra. Behovet av funktionalitet använder vi för att skapa funktionella krav.

Genom funktionella krav får vi en basgrund för både mål- och lösningsarkitektur där systemmodellering av framtida (”TO-BE”) system ger oss möjlighet att koppla de krav som verksamheten har mot lösningar.

Systemmodellering i praktiken

Vi är övertygade att vi har funnit rätt sätt att genom systemmodellering kunna identifiera funktionaliteten inom ett system, informationen som flödar i ett system och hur system interagerar med varandra.

Dessa systemmodeller ger oss möjlighet att kunna analysera och identifiera effektiviseringsmöjligheter men även faktorer som är avgörande vid avveckling av system.

Genom workshop- baserad kommunikation mellan IT och verksamheten skapar vi en interaktiv miljö med fokus på informationsflödet där alla parter kommer med input och där vi tillsammans skapar systemmodeller som förstås, används och som utgör en återanvändbar grund för framtiden.

Kontakta oss

Ange ditt namn och e-post i formuläret nedan, så kontaktar vi dig inom kort

Förnamn

Efternamn

E-post