Ange din e-postadress för att ta del av det senaste inom EA och modellering

450+ prenumeranter får skräddarsytt innehåll varje vecka. Följ Sveriges största blogg inom EA och modellering

Releasehantering

Med releasehantering hjälper vi er att visualisera verksamheten vid en angiven tidpunkt. Vilka områden eller organisationsenheter påverkas – och vilka förändringar ska se?

Varför Releasehantering?

Vi ser att det finns ett behov av att se hur verksamheten ser ut vid en angiven tidpunkt och att överskådligt kunna se vilka förändringar som ska ske i samband med en viss release.

Genom att kunna se hur en release påverkar ett speciellt område så som en huvudprocess eller en organisationsenhet blir det lättare att göra analyser.

Det finns vissa utmaningar då ARIS har begränsat stöd för att hålla tidsperspektiv. Standardfunktionerna varianter och versioner fyller olika syften men är inte speciellt utformade för releasehantering och det är svårt att se vilka funktioner som införs i vilken release utan att man skapar så kallade “definition copies” av överliggande objekt så en relation i ARIS-databasen är tidlös. Det leder däremot till en komplex databas med många kopior och där releasehantering är lösningen.

Releasehantering på aRway

Vi arbetar enligt principen “modellen är kung”. Genom att utgå från förekomsterna i en modell som är kopplade till en release kan vi avgöra vad som gäller för ett visst objekt.Vi använder variantkoppling för att visa vilken modell som ersätter en annan modell i en viss release.

Fördelen med detta upplägg är att bilden av verksamheten hela tiden kan representeras av en uppsättning modeller och att databasen kan filtreras från onödiga kopior av objekt.

Nackdelen är att man inte kan “rycka” i ett visst objekt och utifrån dess relationer se vad som gäller vid en viss tidpunkt, men det avhjälper vi genom kraftfulla script som vi har utvecklat som gör jobbet åt dig och som är enkla att köra.

Kontakta oss

Ange ditt namn och e-post i formuläret nedan, så kontaktar vi dig inom kort

Förnamn

Efternamn

E-post