Ange din e-postadress för att ta del av det senaste inom EA och modellering

450+ prenumeranter får skräddarsytt innehåll varje vecka. Följ Sveriges största blogg inom EA och modellering

Johanna Schledermann

24 Maj 2016

aRways energiknippe från Glada Hudik är smått besatt av frågesport och ser alltid till att det finns mellanmål på kontoret. Bläcket på certifieringen till Enterprise Modeler har knappt hunnit torka, möt Johanna Schledermann – vår allra senaste konsultstjärna!

Hur startade det för dig?

Efter månader av jakt på mitt drömjobb fick jag tipset av en gammal Hudikvän att söka mig till hans tidigare arbetsplats aRway. Jag hade aldrig hört talas om aRway och hade verkligen inte en susning om vad de pysslade med (Vadå, verksamhetsmodellering? Förvaltning av strukturkapital, hur då?) och förstod det knappt ens när jag skrev på anställningsavtalet. Men, spännande tänkte jag! Det här blir en riktigt rolig utmaning att ta sig an! Och om jag bara visste hur rätt jag hade då. Oj vad mycket jag lärt mig på drygt 1 år! En häftig och mycket lärorik resa i ett företag som ständigt har blicken framåt.

Johanna Schledermann, aRway

Varför är aRway din nuvarande arbetsplats?

Hur jag hittade hit har ni nu förstått, och anledningen till att jag stannar på aRway är för att ingen dag är den andra lik. Dagarna inkluderar ofta nya uppgifter och nya utmaningar som man inte tror man ska klara av. Du kan tro att det är utvecklande! Jag har lärt mig, och lär mig ständigt, om olika typer av organisationsstrukturer, komplexiteten i stora organisationer samtidigt som jag lär mig mycket om mina egna förmågor och brister. Som person behöver jag utmanas och lite oh-shit-feeling för att tycka att arbetet är roligt och hålla huvudet alert. Och inte att förglömma, den främsta anledningen till att jag vill vara på aRway är ju att jag har de finaste och proffsigaste arbetskollegorna också.

Vart är du om 5 år?

Om 5 år har jag arbetat så länge med verksamhetsmodellering att jag har hunnit bli varm i kläderna (tro mig, det tar längre tid än ett år att bli varm i kläderna) och därmed blivit en än mer kompetent konsult som kan hjälpa våra kunder på ett bredare plan.

Vilket är ditt bästa karriärstips?

Var ödmjuk, lyhörd (två sidor att verkligen vakta på om man är en liten besserwisser som mig själv) och uthållig. Och sist men inte minst, allt blir mycket roligare om man har en positiv inställning och är glad. En arbetsplats där man kan skratta och ha roligt är en arbetsplats att trivas på och gynnar förhoppningsvis även dina kollegors karriär

Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *