Ange din e-postadress för att ta del av det senaste inom EA och modellering

450+ prenumeranter får skräddarsytt innehåll varje vecka. Följ Sveriges största blogg inom EA och modellering

Robert Hurra – min resa till aRway

02 Dec 2016

aRway-familjen firar – vi har fått tillökning i form av tre nya kollegor!

Först ut att presentera sig är basketfantomen och AIK:aren med det perfekta firar-efternamnet, möt Robert Hurra.

När studenten på Solna Gymnasium närmade sig hade jag inte någon direkt plan, eller mål, med min fortsatta utbildning. Det enda jag visste var att jag ville studera till ingenjör på KTH, främst för att vara kvar i Stockholm. Jag började på utbildningen mikroelektronik vilket var en relativt ny utbildning och beskrevs som en blandning av elektroteknik och teknisk fysik. Detta medförde även fler möjligheter att välja master-inriktning då jag kunde välja flertalet från samtliga tre program. Valet föll till slut på en teknisk fysik-master inom biomedicinsk fysik, där tanken var att välja en karriär med framtidsvisioner. Jag insåg snabbt att denna master inte var för mig på grund av all biologi, och bytte därför till en annan master med stora framtidsutsikter, nämligen optisk fysik. Här kände jag direkt att jag hörde hemma, dels för att det var mer fokus på matematik och fysik men även för att vi fick studera mycket om lasrar. Hur coolt är inte det?

Min första titel efter examen var Försäljningsingenjör, något jag fick intresse av efter mitt engagemang i Nobel NightCap. Mina arbetsuppgifter var att hjälpa produktutvecklande företag att effektivisera sina processer och förbättra sina IT-miljöer. Detta skedde genom att marknadsföra CAD- och PDM-system.

Robert Hurra

Robert Hurra.

Nu är jag anställd av aRway och fördjupar mina kunskaper i verksamhetsarkitektur som konsult inom modellering, som jag definitivt känner är ett framtidsyrke. Frågan som kanske uppstår är, hur gick jag från säljare till att bli verksamhetskonsult? Det är en något tråkig historia som kort kan förklaras genom en uppsägning på grund av arbetsbrist. Under tiden då jag var arbetssökande var jag väldigt kräsen med vilka arbeten jag sökte. Jag sökte enbart tjänster som var direkt relaterade till min utbildning inom optik och lasersystem. En dag fick jag ett samtal från arbetsförmedlingen som rekommenderade mig att söka ett jobb hos aRway som processmodellerare. Jag hade verkligen ingen aning om vad varken företaget eller tjänsten var och började göra mina eftersökningar på nätet. Efter att studerat aRways hemsida tyckte jag att detta verkade intressant och jag ville veta mer.

Intervju ett med Sebastian Lindqvist-Rehn var egentligen, från min synpunkt, enbart för att få mer information om företaget, tjänsten och verksamhetsarkitektur överlag. När intervju ett var avslutad hade jag nog fler frågor än innan intervjun, vilket fängslade mig ytterligare. Jag är väldigt vetgirig och vill alltid veta mer när väl något har fastnat i min hjärna, vilket kan leda till väldigt obskyra wikipedia-artiklar sent på natten.

Anställningsprocessen gick framåt och det var dags för mig att skriva på anställningsavtalet. Jag hade fortfarande ingen klar bild av vad mina exakta arbetsuppgifter skulle vara. Jag älskar utmaningar men framförallt att alltid fortsätta lära mig saker. Jag var extremt motiverad söndagen innan första arbetsdagen och första utbildningsveckan. Nu, fyra månader efter anställning, har jag en mycket klarare bild av vad verksamhetsarkitektur och verksamhetsmodellering är och till och med insett att jag sniffat på ämnet tidigare i min karriär.

Jag började detta inlägg med att nämna att jag inte hade någon konkret plan angående min utbildning. Detta gäller egentligen även min karriär men ska jag göra en kvalificerad gissning är jag kvar hos aRway om fem år, vidareutvecklat mina kunskaper inom verksamhetsarkitektur och kan förhoppningsvis kalla mig Modelling Expert. Dessutom ansvarar jag för min egna grupp aRway-kadetter. Privat har jag tydligare visioner; jag har flyttat tillbaka till Solna och avslutat Svenska Basketbollförbundets ledarutbildning steg 3, inom tre år.

Jag anser att för att få bästa möjliga karriär är det absolut viktigaste att ha passion för det man gör. Det går inte att komma till sin arbetsplats varje dag och tvinga sig igenom dagarna. Gör du detta är din karriär dödsdömd. Leta dig mot tjänster och karriärer du faktiskt brinner för. Det är även viktigt att våga testa nya saker och att aldrig sluta lära sig.

Det är ett recept för framgång!

Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *