Ange din e-postadress för att ta del av det senaste inom EA och modellering

450+ prenumeranter får skräddarsytt innehåll varje vecka. Följ Sveriges största blogg inom EA och modellering

Marcus Bergenstråhle

20 Jan 2017

Han är verktygsexperten som lyckats kombinera sina favoritområden – IT och verksamhetsutveckling. 

Möt Marcus Bergenstråhle!

Marcus Bergenståhle

Marcus Bergenståhle.

Hur startade det för dig?

Man skulle kunna säga att det började med en googling på IT + verksamhetskonsult + Stockholm men då hoppar jag över viktiga steg. 

Egentligen började det redan på gymnasiet med att jag hade ett stort intresse för IT och samtidigt ett stort intresse för ekonomi och verksamhetsutveckling. 

Jag funderade länge på vilken väg jag skulle välja eftersom nästan alla högskolor hade en tydlig skillnad på utbildningarna inom dessa områden. 

Efter en del detektivarbete hittade jag en utbildning på KTH där jag fick kombinera dessa områden på ett bra sätt. 

Så det var bara att ta flyttlasset från Varberg på Västkusten upp till Stockholm  – för att börja på min drömutbildning! 

Efter examen var jag ännu mer säker på att jag ville jobba i gränslandet mellan IT och verksamhet så nu gällde bara hitta en arbetsgivare som skulle ge mig den möjligheten. 

Tillbaka till den där googlingen.

Den ledde till att jag fick komma på ett gäng intervjuer – men började misströsta lite eftersom när jag väl var på intervjun ville företagen ändå placera in mig i enbart ett av mina intresseområden, istället för kombinationen som jag var ute efter. 

När jag kom till aRway fick jag äntligen träffa någon som inte bara förstod mina önskemål utan hade grundat ett helt företag fokuserat på lösa gapet mellan IT och verksamhet. 

Äntligen hade jag hittat rätt!

Varför är aRway din nuvarande arbetsplats?

Även om det gått drygt fem år sen jag började på aRway känner jag att jag hela tiden utvecklas genom nya utmaningar. aRway jobbar med de ledande företagen i Sverige vilket gör att man ofta ställs inför nya utmaningar där man får chansen att finslipa och utveckla sina kunskaper. 

Företaget har också tydligt fokus på just området att kombinera verksamhet och IT , vilket gör att hela ledningen fokuserar på det området och att mina kollegor är engagerade och brinner för samma saker som jag.

Var är du om 5 år?

Jag är verksam inom samma område, men har tagit en mer ledande roll och tar ansvar för att sälja in och leverera större projekt. 

Sen tror jag det kommer hända mycket intressanta saker med digitalisering och automatisering som kommer förändra sättet vi jobbar och skapa nya utmaningar, så där vill jag utvecklas och hitta verktyg och metoder för att skapa lösningar på utmaningarna. 

Vilket är ditt bästa karriärstips?

Det allra viktigaste är att våga ta för sig nya utmaningar. Bestäm dig för att satsa allt så kommer du antagligen att lyckas – även om du inte lyckas så får du med dig ovärderlig kunskap som du har nytta av hela ditt arbetsliv.En annan viktigt sak är våga bidra till andras kompetens, sitt inte och håll på din kunskap utan sprid den!

Varje gång du gör det kommer du få värdefull input och kan bygga vidare på dina egna teorier och idéer så de blir ännu starkare och samtidigt blir du en uppskattad kollega när du hjälper till. 

Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *