Ange din e-postadress för att ta del av det senaste inom EA och modellering

450+ prenumeranter får skräddarsytt innehåll varje vecka. Följ Sveriges största blogg inom EA och modellering

Malin Jansson

18 Aug 2016

Knappt hann hon få sitt passerkort innan hon infört ett nytt adjektiv på kontoret;  “köng!” när något är sådär fantastiskt bra.

Norrländska sportfantasten med fäbless för att prata och sinne för kommunikation – här är marknadsassistent-Malin!

Malin Jansson

Hur startade det för dig?

Jag bestämde mig när jag var 15 år att jag skulle bli sportjournalist – och så fick det bli.

Jag boardade planet mot mina drömmar på Sundsvalls tidnings sportredaktion ett år senare.

Efter en utsvävning på högskola 100 mil hemifrån landade jag en praktikplats på TV-fabrik i Stockholm, via produktionsbolag, TV4 och sportsändningar i all oändlighet hamnade jag i en källare för att göra CMore:s sportprogram. 

Efter sju år av hårt slit, en kappsäck full av lärdomar och en väldans massa roligt, kände jag att det var dags att skapa nya mål och att det fanns nya drömmar att uppfylla.

Varför är aRway din nuvarande arbetsplats?

När jag ville byta tv-branschen mot marknadsföring och jag upptäckte att aRway var på jakt efter en marknadsassistent var jag väldigt bestämd: jag skulle ha jobbet!

Att det sedan visade sig vara ett företag med målsättningen att bli bäst i världen, med motiverade och supersmarta kollegor där det sitter i företagets core att alla ska uppnå sin maximala kapacitet, gjorde ju inte saken sämre.

Då är varför:et himla enkelt att motivera. 

Var är du om 5 år?

Då är jag en uppskattad marknadschef, med kreativa idéer som mina chefer får skratta lite åt först för att sedan inse hur briljanta de är (jag är naturligtvis inte mer ödmjuk än idag!).

Jag har utvecklats till att bli en person mina kollegor vänder sig till för peppande samtal, smarta lösningar och att våga tänka utanför boxen.

Jag hoppas att min och min stora kärleks drömlägenhet är inredd med hundratals polaroidbilder från vårt liv, och att vi har en vinkyl full med fina flaskor från våra resor.

Jag har förhoppningsvis fått ett förtroendeuppdrag i en sportförening, allra helst där jag får vara med och påverka hur fler tjejer ska bli aktiva och våga elitsatsa.

Vilket är ditt bästa karriärstips?

Jobba hårt, sätt upp mål och bli aldrig, aldrig någonsin fullärd. När ingen annan tror på dig, våga tro på dig själv, när ingen annan ger dig chansen. Ta chansen.

Så här kan vi hålla på, men här är mitt bästa tips:

Skit i alla tips.

Man måste inte lyssna när en trött släkting säger att en måste plugga, spara pengar eller jobba med en särskild grej, om det inte är exakt det du faktiskt vill.

För det finns inget perfekt recept på karriär, gör precis som du själv vill, kan och drömmer om.

Sätt dina egna gränser – bli Zlatan, Steve Jobs eller Oprah Winfrey, eller gör något ingen annan nånsin gjort.

Låt bara ingen stoppa dig.  

Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *