Ange din e-postadress för att ta del av det senaste inom EA och modellering

450+ prenumeranter får skräddarsytt innehåll varje vecka. Följ Sveriges största blogg inom EA och modellering

Lovisa Wahlstedt

01 Jul 2016

Gympaledare, typ-skidproffs och aRways kanske mest beresta – möt thé-connoisseuren Lovisa Wahlstedt!

Hur startade det för dig?

Av en slump faktiskt. Jag skrev ett arbete om EA när jag studerade i Lund. Jag googlade Enterprise Architecture och fick upp aRway som ett av mina sökresultat. Jag började gå in där för att läsa om EA, men såg snabbt att de sökte nya medarbetare. Jag hade egentligen inte tänkt att jag skulle börja jobba inom närmaste framtid men jag tyckte ändå ämnet var något väldigt spännande men väldigt nytt, så jag sökte och hoppades på att få en intervju så att jag kunde få en djupare förståelse i ämnet. Sedan gick det rätt snabbt och plötsligt var jag anställd.

Lovisa Wahlstedt

Varför är aRway din nuvarande arbetsplats?

Som jag skrev tidigare så tycker jag att EA är ett väldigt spännande ämne. Det var en ny värld som öppnades när jag började här, därför finns det ju så mycket att lära.  Jag har nu jobbat på aRway i 2,5 år, och varje dag ställs jag inför nya spännande utmaningar. Jag är lite rastlös som person och gillar därför variation, vilket jag verkligen får i rollen som verksamhetskonsult. Jag inspireras av mina kollegors driv, engagemang och kunskap kring vad vi jobbar med, sen har vi ju väldigt kul ihop också.

Vart är du om 5 år?

Väldigt svår fråga tycker jag, men jag hoppas på att jag utvecklats som person, både personligt och professionellt. Det finns mycket inom EA att lära sig, så jag hoppas att jag har byggt upp en grym kunskapsbank och har certifierat mig till verksamhetsarkitekt.

Vilka är dina bästa karriärstips?

Gå på magkänsla och testa dig fram. Ibland måste man våga gå utanför sin Comfort Zone för att hitta rätt. Sist och det absolut mest klyschiga: VAR DIG SJÄLV! Försök inte vara någon du inte är. Det spelar faktiskt stor roll i karriären också, du ska trots allt spendera halva ditt liv med den…

Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *