Ange din e-postadress för att ta del av det senaste inom EA och modellering

450+ prenumeranter får skräddarsytt innehåll varje vecka. Följ Sveriges största blogg inom EA och modellering

Christian Jonsson

10 Jun 2016

aRways egna fysfenomen får Charlotte Kalla att verka lat – han berättar ofta och gärna om sina framsteg på gymmet och om sina forna bragder.

Möt smålänningen Christian Jonsson!

Christian Jonsson

Hur startade det för dig?

Allt startade till en början med att jag skulle hitta det område jag ville jobba inom.

Efter flera års studier var det först under Masterprogrammet som jag kom i kontakt med området Enterprise Architecture. Det var det breda och djupa området som jag fastnade för, där en stor social kompetens dessutom skulle spela roll vilket är en utav mina styrkor.

Blev tipsad av en vän under tiden jag sökte jobb om ett företag som heter aRway. Jag besökte deras webbsida och kände verkligen att detta arbete verkar extremt stort och häftigt samt en utmaning. Medelåldern på arbetsplatsen var relativt låg dessutom vilket jag då tyckte verkade som en trivsam arbetsplats med nya tankesätt vilket alltid inspirerar mig.

Så jag tvekade inte en sekund utan ringde direkt till aRway och kom i kontakt med en enormt begåvad person som efter en första intervju verkligen trodde på mig och såg till att jag fick en andra intervju som lyckligtvis resulterade i en provanställning.

Varför är aRway din nuvarande arbetsplats?

Som jag sagt, så arbetar vi med verksamhetsarkitektur på toppnivå och mina chefer och kollegor inspirerar mig enormt med deras kunskap och tillvägagångssätt.

Alla som jobbar här har rätt syn och ambitionsnivå för att bli bättre och framför allt dela med sig av sin kunskap. Det är en av våra styrkor och så vi vill att aRway ska kännetecknas som.

Jag känner mig ofta som ett barn på nytt när jag kastas in i nya uppdrag som utvecklar mig kunskapsmässigt och även som person i det vardagliga livet. Att inte arbeta monotont var väldigt viktigt för mig när jag valde mitt yrke.

Vart är du om 5 år?

Om 5 år har jag skaffat mig stor kunskap och erfarenhet inom Verksamhetsarkitektur/ Enterprise Architecture. Jag har avancerat i titelsystemet och hjälpt aRway till att nå nya höjder.

Vilket är ditt bästa karriärstips?

Våga ta dig över dina barriärer. Ställ dig frågan: vad vill jag uppnå? vad måste jag göra för att ta mig dit?

Hårt arbete lönar sig alltid – även om det känns tufft ibland. 

Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *