Ange din e-postadress för att ta del av det senaste inom EA och modellering

450+ prenumeranter får skräddarsytt innehåll varje vecka. Följ Sveriges största blogg inom EA och modellering

Carl Dahl Jareblom

09 Dec 2016

Dags att presentera ytterligare en ny kollega – norrlandsvurmaren Carl Jareblom!

Carl Dahl Jareblom

Carl Dahl Jareblom.

Carl Dahl Jareblom

Carl Dahl Jareblom. Photo courtesy of andreashallgren(CC ShareALike)

Hur startade det för dig?

Allt började med att jag flyttade tillbaka ner till Stockholm efter min tid vid Luleå Tekniska Universitet. Jag letade jobb både högt och lågt medan jag extraknäckte vid sidan om. Via arbetsförmedlingen blev jag rekommenderad att läsa en jobbannons från aRway, ett företag jag aldrig hört talas om förut. En kort tid efter detta var min ansökan skickad, inte för att jag visste att jag var rätt person till jobbet utan för att jag var nyfiken på vad man arbetar med som verksamhetskonsult hos aRway. 

Det var inte förrän jag började arbeta hos aRway som jag egentligen förstod vad rollen innebar och insåg att jag berört delar av LEADing Practice vid mina studier vid LTU. Nu när man hunnit bli lite varm i kläderna stortrivs jag i yrket och på företaget, men det är fortfarande mycket att lära sig om modellering och varför det är så viktigt. 

Var är du om fem år?

Om fem år är jag troligen kvar hos aRway och fortsätter att utvecklas som verksamhetskonsult här, att vara verksamhetskonsult är inget man lär sig över en natt utan det krävs mycket tid och arbete för att bli expert på området. Jag har lyckats bli enterprise architect här på aRway och arbetar mycket ute hos kunden. Jag hoppas kunna hjälpa nya ”aRwayaner” på samma sätt som jag själv fått hjälp för att komma in i aRway-familjen och rollen. Privat har jag köpt egen lägenhet i Stockholm med sjöutsikt och lärt mig tala flytande tyska. 

Vilket är ditt bästa karriärstips?

Mitt bästa karriärstips är att våga testa något nytt, även om du inte riktigt förstår vad en tjänst eller en roll innebär. Utan att testa får man aldrig veta om den möjlighet som ligger framför en är rätt eller fel i din karriär.

Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *